.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Kia разкри второто поколение на кросоувъра Niro

Kia представи дизайна на второто поколение на кросоувъра Niro. Официалната премиера на автомобила се състоя на Seoul Mobility Show в Корея.

По време на събитието бе показан само дизайнът на автомобила, подробни технически данни ще бъдат оповестени по-късно.

Основните дизайнерски характеристики на новия автомобил са заимствани от концептуалния Habaniro, представен на изложението в Ню Йорк през април 2019 г. Niro е оборудван с подобни мигачи  с форма на бумеранг и необичайни светлини. Междувременно  серийният кросоувър от второ поколение получава каросерия с пет врати и е без необичайните предни врати тип „гилотина“.

Интериорът напомня на електрическия SUV EV6, който ще се появи през следващата година. Niro е оборудван с широк дисплей на предния панел, който съчетава виртуален инструментален панел и сензорен информационно-развлекателен комплекс. Климатикът може да се управлява с помощта на специално дистанционно управление със сензорни бутони, а вместо традиционния предавателен лост е монтирана специална шайба.

„При шофиране в„ зелени зони “- жилищни райони, в близост до училища или болници – автомобилът автоматично използва информация от навигационните системи или дневника на предишни пътувания и превключва в 100% електрически режим. Той също така е в състояние да възприема като „зелена зона“ места, редовно посещавани от водача и отбелязани в навигационната памет, например дома или офиса“, посочват от компанията.

Първото поколение на Niro се предлага и с хибридни и изцяло електрически задвижващи системи. В първата модификация настоящият кросоувър е оборудван с 1,6-литров бензинов двигател, работещ в комбинация с електрически мотор и батерия от 8,9 кВтч. Автомобилът може да измине до 42 км само на ток .

Електрическата версия е оборудвана с агрегат с мощност 201 к.с., който може да се захранва от батерия с 39,2 кВтч или 64 кВтч. Автономният пробег без дозареждане е съответно 240 и 380 км.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …