.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Kia разкри второто поколение на кросоувъра Niro

Kia пусна първите тийзъри, които дават представа за екстериора на второто поколение на компактния кросоувър Niro. Премиерата ще се състои  в Сеул следващия четвъртък – 25 ноември 2021 г.

Въз основа на изображенията, основните дизайнерски елементи  ще бъдат заимствани от концептуалния автомобил Habaniro, представен в Ню Йорк през април 2019 г. Междувременно второто поколение на серийния Kia Niro от второ поколение ще получи каросерия с пет врати и без необичайните предни врати тип “гилотина“.

Що се отнася до интериора, вътрешното изображение показва широк дисплей в предната част на автомобила, който ще комбинира виртуалния инструментален панел и сензорния екран на информационно-развлекателния комплекс.

Както досега, Kia Niro ще се предлага с хибридни и изцяло електрически задвижващи системи. В първата модификация настоящият кросоувър е оборудван с 1,6-литров бензинов двигател, работещ в комбинация с електродвигател и батерия от 8,9 кВтч. Автомобилът може да измине до 42 км само на ток.

Електрическата версия е оборудвана с агрегат с мощност 201 к.с., който може да се захранва от батерия с капацитет 39,2 кВтч или 64 кВтч. Каталожният пробег без дозареждане за този кросоувър е съответно 240 и 380 км.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …