.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Кросоувърът Audi Q5 e-tron с по-мощна версия

По време на тестове е забелязан кросоувърът Audi Q5 e-tron с лого 60 e-tron отзад. Това е нова, все още необявена  модификация. Според системата за индексиране на Audi, обозначението60 означава мощност от 435–462 к.с. Този SUV ще се окаже, макар и не най-мощният електрически автомобил на марката Audi, но най-търсен сред всички модели на концерна Volkswagen върху платформата MEB.

Електрическият Q5 e-tron беше представен през ноември в две версии: 40 e-tron (на снимката) с един заден двигател и 50 e-tron quattro с два електромотора. Очаква се и по-малка версия 35 e-tron със задно предаване.

Дизайнът на версията 60 като цяло повтаря забелязаните по-рано модификации 40 и 50, но броните имат лъскаво черно дъно, колоните и покривът са подобни. Моделът трябва да се появи напазара през 2022 г.

Най-динамичната от обявените версии на модела Q5 e-tron (306 к.с.) отговаря на топ варианта на неговия роднина – кросоувъра Volkswagen ID.6. Любопитно е дали ID.6 след Audi ще получи изпълнение с повече от 400 к.с. И все пак и двата модела споделят поточната линия в завода SAIC-VW в Антинг. Жалко е, че и двата автомобила не се продават извън Китай.

В Европа, например, тези, които търсят мощен електрически кросоувър от Audi, могат да очакват e-tron S (503 к.с.) върхуплатформата MLB.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …