.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Lamborghini Aventador S идва със 740 к.с. и завиващи задни колела [Фейслифт]

Фейслифтът на Aventador е с 40 к.с. по-мощен от лансирания през 2011-та V12 модел

Ето ви една предколедна новина от Сант‘Агата Болонезе, в която научаваме за фейслифта на една от малкото останали в наши дни чистокръвни V12 коли, а именно Aventador. Нека посрещнем с уважение новото Lamborghini Aventador S.

Бърз поглед отвън и виждаме, че по-изразеният бодикит е взаимстван от топ версията Aventador SV. Lambo-то вече е с по-агресивна муцуна, карбонов сплитер и броня с вградени крила за увеличаване на притискателната сила и за насочване на въздушната струя.

Задната част на Aventador S е с дифузьор също в стила на SV, като той е с вертикални ребра, които от една страна намаляват съпротивлението, но също така подобряват въздушния поток и спомагат за по-голяма притискателна сила. Новата изпускателна система е с 20% по-лека и завършва с три централно разположени в задната броня накрайника. Що се отнася до задното крило, то може да бъде настроено на една от трите позиции според скоростта или режима на работа.

Благодарение на всички аеродинамични подобрения Lamborghini Aventador S разполага със 130% допълнително притискане върху предната ос, в сравнение с актуалния модел. Натискът върху задната ос също е увеличен с до 50%, в случай че е избрана оптималната позиция на крилото.

Фейслифтът на Aventador носи заводското име LP 740-4, зад което се крие атмосферен 6,5-литров V12 двигател. Той генерира допълнителни 40 к.с. и вече разполага със 740 к.с., предавани към четирите колела чрез 7-степенна ISR скоростна кутия. Максималният въртящ момент остава непроменен – 690 Нм при 5500 об/мин. Инженерите на Lambo са си поиграли с променливото газорапределние на всмукателните клапани и преместват ограничителя на оборотите от 8350 на впечатляващите 8500 об/мин.

Aventador S може да ускори от 0-100 км/ч за 2,9 секунди и има максимална скорост от 350 км/ч.

Новият Aventador S е първият сериен модел на Lamborghini, който получава система за четири завиващи колела. Тя има за цел да подобри маневреността при по-ниска скорост и да завиши стабилността при по-висока. Инженерите са модифицирали магнитното пушрод окачване, за да може да се адаптира към новата кормилна система с четири завиващи колела.

Друга новост са поръчковите гуми Pirelli P Zero и подобрената спирачна ефективност. Карбон-керамичните спирачки са стандартни и могат да спрат Aventador S от 100 км/ч за само 31 метра.

Отвътре италианската суперкола е с нови дигитални уреди зад волана и леки промени в интериора. Към досегашните три режима на каране Strada, Sport, Corsa, е добавен още един Ego.

Цената на Aventador S в Европа е 281 555 евро, а доставките ще започнат от пролетта на 2017 г.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …