.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Lamborghini Huracan се превръща в 7X Rayo

Британската компания 7X Design предложи на всички желаещи за 1,2 млн. евро да превърнат Lamborghini Huracan в мощен дългоопашен хиперавтомобил, малко напомнящ за Lamborghini Miura от края на 60-те и началото на 70-те години. Името на автомобила е 7X Rayo и условно може да се нарече Huracan Longtail, тъй като прекроената каросерия е най-интересният елемент от проекта. Купето получава нова обвивка от въглеродни влакна. Остъкляването, оптиката и огледалата остават от донора.

Моделът е по-интересен за представяне, като се започне от изгледа отзад. Смяната на каросерията направи възможно намаляването на коефициента на съпротивление от 0,39 на 0,279, което изобщо не е лошо за автомобил със средно разположен двигател.

Говорейки за Longtail, най -често се сещаме за различни модели на McLaren (LT версии) или например Bugatti. Този Lamborghini е построен за Конкурса за елегантност в Хямптън Кърт (Лондон) през септември, но може да бъде направин отново при поискване.

Въпреки че светлините остават от оригинала, дизайнерите са ги закръглили малко, като лек намек за Miura. Имитацията се вижда в удължената предница и, разбира се, в щорите над двигателното отделение.

При създаването на Rayo 7X Design на памощ идват британската компания Envisage Group и американската Underground Racing. Последната има принос за увеличаване на двигателя. За основа на първия екземпляр е взет Huracan LP 610-4 с атмосферен V10 5,2 (610 к.с., 560 Нм), седемстепенна роботизирана трансмисия и задвижване на четирите колела. Два турбокомпресора и други промени водят до увеличаване на мощността до приблизително 1900 к.с. (точната цифра не е оповестена). С този заряд 7X Rayo, поставен на лети джанти HRE, ускорява до максимална скорост от 482 км/ч вместо до 325 км/ ч в оригинала. Между другото, цената на автомобила -дарител, над 1,2 млн. евро не е включена.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …