.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Land Rover Defender 130 дебютира на 31 май

Нов Land Rover Defender 130 ще бъде представен официално на 31 май, като от деня на премиерата започват и заявките за поръчки.

С дължина от 5,1 метра Defender 130 ще бъде най-големият в гамата на модела. Той ще се присъедини към версиите 90 и 110, както и към лекотоварния вариант Hard Top.

Land Rover запазва в тайна подробностите преди наближаващя дебют, но потвърди, че новата модификация ще бъде с осем седалки в конфигурация 2-3-3, както и с усъвършенствана интегрирана технология на шасито, която вече се среща при другите Defender-и.

Британската компанията разкри тийзър на Defender 130, сниман върху пясъчна дюна, подчертавайки неговите оф-роуд възможности.

Той е позициониран като „премиум изследовател“ в гамата, което означава, че ще бъде с по-висока цена в сравнение с 90 и 110.

Defender 130 ще се конкурира с Audi Q7 и BMW X7 в Европа и Cadillac Escalade и Jeep Grand Wagoneer в САЩ.

Новият Defender 130 е с 342 мм по-дълъг от актуалния 110, освен това е с 227 мм по-дълъг и от Mercedes-Benz G-класа.

Вероятно ще бъдат налични няколко двигателя. Миналата година беше заснет прототип с 3,0-литров хибриден редови шестцилиндров бензинов мотор. Друга версия беше забелязана с четири накрайника на изпускателната система, което предполага, че може да получи и V8.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …