.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Лас Вегас 2022: Дебютира концептът Cadillac InnerSpace

Cadillac представи в Лас Вегас своя концепт InnerSpace Това е електрическо двуместно купе с футуристичен вид, оборудвано с технология за автономно шофиране.

Дизайнерите и инженерите на Cadillac продължават да гледат към бъдещето, като вече представиха концепците PersonnalSpace и SocialSpace миналата година на същото изложение.

Новият концепт, разпознаваем с логото на марката, видимо върху осветената радиаторнарешетка, се отличава с издължени форми, големи стъклени повърхности и много ниска линия на покрива. Впечатлението се засилва от наличието на набор от големи джанти, оборудвани със специални гуми от Goodyear. Те са разработени на основата на соево масло, силициев диоксид и оризови люспи и с технологии, предоставящи различна информация на водача.

Кокпитът на InnerSpace, чийто достъп е улеснен от наличието на подвижно предно стъкло, има две удобни седалки, обърнати към един LED екран, движещ се от единия край на кабината до другия. Екранът сякаш напълно пречи на погледа на пътниците в автомобила и това не е изненадващо. Концептът няма волан, всъщност е напълно автономен.

„Концептът показва възможностите за следващото десетилетие и след това чрез всеобхватния подход на General Motors към технологията за автономно шофиране с цел свят без инциденти, нулеви емисии и нулеви задръствания“, обобщава Браян Несбит, изпълнителен директор на дизайна на GM. „Електрификацията и автономното шофиране ще променят фундаментално ролята на автомобилите и опита на техните потребители.“

Ако InnerSpace остане на етап стилово изследване, технологията Ultium, върху която е проектиран, от друга страна, е много реална.  Това е модулна платформа с батерия с голям капацитет, която GM ще използва в разработването на своите бъдещи електрически автомобили.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …