.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Lexus разкри нови изображения на наследника на LFA

Toyota е един от най-консервативните производители на автомобили на планетата, но въпреки това изненада всички миналия декември, когато обяви масова експанзия на електрически модели.

Lexus е голяма част от тази революция, с планове за разработване на пълна гама електромобили като част от визията на марката Lexus Electrified. Най-вълнуващият от тях е електрическият спортен модел, който ще възроди духа на емблематичния Lexus LFA.

Миналия декември Lexus показа прототипа Electrified Sport Concept, а сега японците зареждат своите социални медии с нови изображения на очаквания електрически наследник на LFA.

Lexus твърди, че Electrified Sport Concept символизира бъдещето на марката, а това означава поне две различни неща. Едото от тях е новият език на дизайна, който може да видим из цялата гама от бъдещи електрически автомобили. Другото е приемането на електрическо задвижване, тъй като Lexus се стреми да стане изцяло електрическа марка до 2035 г.

Наследникът на LFA трябва да разполага батерии, осигуряващи пробег от над 700 км и ускорение от 0-100 км/ч за 2 секунди.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …