.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Lotus Emira V6 First Edition на пистата в Хетел

Продуктовият мениджър на Lotus Cars Гаван Кершоу кани на борда на Lotus Emira V6 First Edition по време на частен тест на пистата на марката в Хетел, Норфолк.

Lotus Emira е не друг, а последният модел на британската марка с двигател с вътрешно горене. Той предлага богато оборудвана версия V6 First Edition и се задвижва от 3,5-литров V6 агрегат, развиващ 400 к.с. и 420 Нм. Очаква се четирицилиндровата модификация i4 First Edition, която трябва да бъде пусната на пазара през есента на 2022 г.

Мощността на Lotus Emira V6 First Edition се изпраща към задните колела на автомобила чрез шестстепенна ръчна скоростна кутия. Това му позволява ускоряване от 0 до 100 км/ч за 4,3 сек. Максималната скорост е 290 км/ч.

Водачът ще има четири режима на шофиране (Tour, Sport, Race, Fully Off), за да се възползва напълно от възможностите на британския спортен автомобил. Финалните изпълнения ще включват шест цвята на каросерията (Seneca Blue, Magma Red, Hethel Yellow, Dark Verdant, Shadow Grey и Nimbus Grey), както и кожа Nappa (червена, черна, сива или бежова) и черна тапицерия от алкантара с червени, жълти или сиви шевове.

Lotus Emira V6 First Edition се продава във Великобритания на цена от 75 995 паунда (88 960 евро) и на цена от 95 995 евро в Германия.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …