.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Зад волана на Maserati 250F по улиците на Монако [Видео]

Всяка година в рамките на два уикенда улиците на Монако приемат върху асфалта си болидите на Формула 1 и тези на Historic Grand Prix. Трасето за модерните и легендите е едно и също, като „историческото“ Гран при събира формули от различни поколения и не е по-малко епично от днешната F1.

Като цяло има седем различни категории в Historic Grand Prix of Monaco, започвайки от предвоенните болиди и стигайки до колите от Формула 3 от края на 70-те. Една от най-впечатляващите категории е Pre-1961 GP, колите от която взривяват с шума си известния град на Френската Ривиера.

Една от най-запомнящите се коли от тазгодишната надпревара е Maserati 250F, пилотирано от Франк Стиплер. Този болид е един от многото екземпляри на 250F, участвали във Формула 1 в периода 1954-1960 г., като използва 2,5-литров шестцилиндров редови двигател, генериращ 220 к.с. Въпреки възрастта си колата все още е в състояние да развие впечатляваща скорост в Монако. Вижте я!

Вижте още

Audi и Porsche влизат във Формула 1

Не е тайна за никого, че VW Group иска да има два отбора във Формула …