.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Maserati Gran Turismo Folgore ще има 1200 к.с.

Maserati разкри първо изображение на бъдещия си модел Gran Turismo Folgore, 100% електрическата версия на следващото поколение на Gran Turismo, която ще има мощност 1200 к.с.

Давиде Гросо, шефът на Maserati, потвърди информацията по време на конференция, дадена от производителя с тризъбеца. Gran Turismo Folgore ще бъде разработен на основата на второто поколение на модела Gran Turismo, очаквано през 2023 г., и ще включва безпрецедентно електрическо задвижване.

Задвижването ще се състои от три двигателя, осигуряващи впечатляващите 1200 к.с., с които ще бъде свързана 800-волтова архитектура, вдъхновена от технологиите, използвани в шампионата на FIA Formula E. Към този щампионат за електрически едноместни автомобили марката ще се присъединипрез 2023 г. Мощността ще му позволи да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 сек и да развие максимална скорст от 300 км/ч .

Моделът, който ще бъде позициониран на върха в гамата на производителя от Модена, очевидно няма да е единствената налична версия на бъдещия Gran Turismo. Давиде Гросо потвърди, че италианският седан ще се предлага и с V6 двигател.

Други електрически автомобили също се очакват от Maserati до 2023 г., а именно версии Folgore (електрическата гама на Maserati) на всъдехода Grecale и новото поколение на GranCabrio, а 100% електрическата версия на Maserati MC20 се очаква през 2025 г., едновременно с електрическите Quattroporte и Levante.

Освен това Maserati прогнозира, че до 2030 г. всичките му модели ще бъдат електрически.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …