.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Maserati Grecale дебютира на 16 ноември

Maserati определи 16 ноември като дата за официалното представяне на новия Grecale, вторият SUV в каталога си след Levante, който ще бъде представен в Милано.

Всъдеходът Grecale поддържа традицията, ценна на производителя с тризъбеца, да кръсти моделите си на известен вятър, традиция, която поставя началото през 1963 г. с Mistral и продължава оттогава с моделите Ghibli, Bora, Khamsin и накрая Levante (2016) .

Grecale се представя като по-малкия брат на кросоувъра Levante и обещава, според Maserati, „да трансформира всекидневното шофиране в нещо изключително и необикновено“. Италианският производител все още не е потвърдил всички подробности за новия модел, но вече знаем, че той ще се предлага във версии GT, Modena и Trofeo.

По същия начин Maserati все още не уточнява двигателите, които ще се предлагат с новия SUV. Версията Trofeo на италианския кросоувър може да бъде оборудвана с 3,8-литровия битурбо V8 с 580 к.с. и 730 Нм, който вече присъства вав версиите Trofeo на Levante и моделите Ghibli и Quattroporte, но нищо не е сигурно. От друга страна, чисто електрическата версия на Grecale е на дневен ред, която трябва да бъде разполага с батерия с капацитет 90 кВтч, осигуряваща пробег от около 500 км.

След като Maserati Ghibli и Quattroporte се произвеждат в Grugliasco (Торино), MC20 Supercar – в Модена, а Levante се сглобява на площадката Mirafiori в Торино, производството на кросоувъра  Grecale ще се извършва в завода Fiat Chrysler Automobiles в Касино , също в Италия.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …