.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Maserati Grecale пристига през пролетта на 2022 г.

Официалното представяне на Maserati Grecale, насрочено за 16 ноември в Милано, беше отложено за пролетта на 2022 г. поради проблемите с доставката на полупроводници, с които в момента се сблъскват всички производители.

Maserati обяви това решение и обясни причините за него, в изявление, уточняващо, че „прекъсвания във веригите на доставки за ключовите компоненти, необходими за завършване на производствения процес на автомобила“, и по -специално полупроводниците, чието ограничено количество не позволява на компанията  да произвежда нормално своя SUV и да отговаря правилно на световното търсене.

Grecale е вторият SUV, разработен от Maserati след Levante, и ще дойде със значително по-малки размери от последния. Maserati все още не е уточнил подробните технически данни на този нов модел, който ще сподели своята платформа (Giorgio) с Alfa Romeo Stelvio, но електрическата версия ще бъде на дневен ред, оборудвана с 90 кВтч батерия и предлагаща автономен пробег от около 500 км.

„Конвенционалните“ версии на Grecale трябва да се предлагат в изпълнение GT, Modena и Trofeo, като последният вероятно ще се задвижва от 3,8-литров битурбо V8 агрегат с 580 к.с.и 730 Нм, с който вече са оборудване версиите Trofeo на кросоувъра Levante и моделите Ghibli и Quattroporte. Но Grecale Trofeo също толкова лесно може да получи новия 3,0-литров V6 битурбо агрегат с повече от 600 к.с., представен с Maserati MC20.

Всъдеходът Grecale ще бъде произвеждан в предприятието на Fiat Chrysler Automobiles в Касино, Италия.

На снимката: Карлос Таварес, главен изпълнителен директор на Stellantis и кросоувъра

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …