.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Maybach S-Class излиза през ноември, следван от AMG S63e и S73e

Вчера Mercedes-Benz разкри дългоочакваната S-класа. А днес вече имаме официална информация за най-луксозната й версия. Съвсем скоро ще дебютира Maybach варианта, като премиерата е насрочена за ноември.

Maybach S-Class ще бъде представен на изложението в Гуанджоу, Китай. Именно в азиатската страна Maybach брандът се радва на най-голям успех.

Mercedes разкри че Maybach S-Class ще бъде единствената версия, която ще предлага V12 двигател. Говорим за 6,0-литров би-турбо мотор от изчезващата порода на 12-цилиндрови агрегати. По непотвърдена информация мощността му ще бъде непроменена – 621 к.с., а максималния въртящ момент запазва своите 1000 Нм.

Новата S-класа е с по-голямо междуосие и за късата и за дългата версия спрямо миналото поколение. Въпреки това Maybach моделът ще бъде с още няколко сантиметра по-дълго междуосие. Задвижването ще бъде със системата 4Matic, предаваща въртящия момент към двете оси.

Гамата на S-класа ще бъде увеличена и с още два варианта, имащи в името си афалтербахското трибуквие AMG. Вече няма да има S65 с V12, като при новото поколение версиите ще бъдат S63e и S73e. Говори се, че и двете модификации ще бъдат с 4,0-литров V8 със задноразположен електромотор. С него S63e ще разполага сумарно с около 700 к.с., като 134 к.с. идват от електрическия мотор. При S73e електродвигателят ще доставя 201 к.с., като комбиниран с V8 мотора ще се получат общо 805 к.с.

Не очаквайте купе и кабрио версии, нито пък плъг-ин дизел хибрид. Тези модели отпадат от гамата на новата S-класа. Догодина флагманът на Mercedes ще получи изцяло електрически вариант, който ще се отличава драстично от стандартната S-класа.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …