.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиера: Mazda MX-5

Mazda MX-5 може да изглежда за повечето от нас като гейски роудстър, но малкото кабрио си остава най-продаваната двуместна спортна кола за всички времена с над 940 000 екземпляра. И тези, които са го карали много добре знаят колко е забавна японката. Ок, на фона на SL и компания си остава гейска, но като цяло не трябва да сте „вътрешна гума“, за да си я купите… Както и да е! Това тук е изцяло новата MX-5 Miata, представена официално в Монреал, като тази година се навършват 25 години от създаването на модела.

Mazda MX-5

Новата платформа със задно предаване прави новата MX-5 със 105 мм по-къса, 20 мм по-ниска и 10 мм по-широка от предишното поколение. Теглото също е засегнато от тези милиметрични промени, като са свалени 100 кг.

Mazda MX-5

Клиентите могат да избират между два бензинови двигателя с директно впръскване. Това са 1,5- и 2,0-литрови мотори с 6-степенни ръчни скоростни кутии. В официалната информация Mazda не разкрива какви са мощностите, но говорим за нещо от рода на 140 и 200 к.с.

Mazda MX-5

Гореспоменатите двигатели са монтирани по-назад към таблото, за да може да се осигури перфектният баланс на теглото от 50:50, като с това се и снижава центъра на тежестта…

Повече подробности очаквайте скоро…

[nggallery id=211]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …