.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Mazda представя новия кросоувър CX-50

Mazda разкри новия кросоувър CX-50. Автомобилът е фокусиран главно върху североамериканския пазар. Там ще влезе в продажба през 2022 г. Все още не е известно дали ще бъде възможно да бъде купен и в други страни.

Производството на новия модел ще се извършва в съвместното предприятие Mazda-Toyota в Алабама. Тоова предприятие  ще произвежда и Toyota Corolla Cross. Според конструкторите CX-50 е предназначен за тези клиенти, които понякога иската  да пътуват извън пътя.

Дизайнът на CX-50 е изпълнен в съответствие с новата стилистична философия на марката Kodo. Автомобилът получава релси на покрива, малък експедиционен багажник, панорамен покрив, комплект за каросерията от небоядисана пластмаса, спойлер и релефен капак.

Ще бъде възможно Mazda CX-5 да бъде закупен с 2,5-литров двигател. Мощността му е 190 к.с. Трансмисията е шестстепенна автоматична.

Автомобилът ее оборудван и с предаване i-Activ AWD. В допълнение, патентованата система за избор на режим на шофиране Mi-Drive е достъпна за водача. В бъдеще CX-50 ще получи хибридна задвижваща система, подробностите за която все още се пазят в тайна.

След премиерата на CX-50, Mazda ще представи цяла гама от по-големи кросоувъри. Така че за Европа и Япония ще бъдат разработени моделите CX-60 и CX-80. Автомобилите ще се предлагат съответно с два и три реда седалки. За САЩ от своя страна ще подготвят кросоувърите CX-70 и CX-90.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …