.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Mazda пуска пет кросоувъра за Европа и САЩ

Mazda Motor Corporation официално обяви огромно разширяване на своята SUV гама, за да отговори на нарастващите нужди на сегмента. Европейските страни ще получат новите кросоувъри CX-60 и CX-80 в рамките на две години, докато Северна Америка и други неевропейски пазари ще получат Mazda CX-50, CX-70 и CX-90. Към днешна дата четири кросоувъра на марката (CX-3, CX-5, CX-9, CX-30) имат добавка CX, но търговските марки CX-10 до CX-90 са регистрирани още презлятото на 2019 г. Малко по-късно бе обещана нова архитектура със задно задвижване с надлъжно разположение и редови шестцилиндрови двигатели.

В Европа първият от новата продуктова вълна е електрическият автомобил Mazda MX-30 (на снимката), който вече се произвежда в завода в Хирошима, но ще влезе на пазара на ЕС едва през първата половина на 2022 г.

Японците бързат да успокоят собствениците на автомобили: Mazda CX-5 остава един от основните модели в целия свят и ще продължи да играе ключова роля в гамата наред с компактни като Mazda CX- 30.

Европейският офис на Mazda посочва, че двуредовите CX-60 и триредовите CX-80 ще бъдат плъгин  (PHEV) и меки 48-волтови хибриди с бензинов двигател Skyactiv-X, дизелови и електрически двигатели Skyactiv-D. Пълната електрификация на гамата е насрочена за 2025–2030 г. чрез нова платформа за електромобили.

MNAO (Mazda North American Operations) съобщава, че CX-50, близък роднина на “двойката и Mazda CX-30, ще дебютира през ноември (вероятно на автомобилното изложение в Лос Анжелис) и ще се установи в завода MTMUS в Алабама от януари . Тогава ще има седемместен Mazda CX-90 и ще смени CX-9. Всичко, което се казва за CX-70, е, че кросоувърътпредлага два реда седалки и е изграден върху чисто нова голяма платформа като CX-90. Задвижването на четирите колела i-Activ вече е в основата на всички автомобили CX в САЩ.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …