.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

McLaren 720S срещу Tesla Model S Plaid

Екипът Hoonigan измисли хитро решение да се противопостави McLaren 720S срещу Tesla Model S Plaid, новият рекордьор на Северната дъга на Нюрбургринг в категорията сериен електрически седан в тест за ускоряване.

McLaren 720S несъмнено е един от най-ефективните модели в каталога на McLaren, благодарение на 720 к.с. и 770 Нм, генерирани  от 4,0-литровия агрегат с битурбо V8, постигнатати на  аеродинамиката и теглото му, което е близо 1400 кг. Пакет, който му позволява да развие повече от 340 км/ч, след като направи упражнението от 0 до 100 км/ч само за 2,9 сек.

От своя страна Tesla Model S Plaid представлява най-доброто, което калифорнийският производител може да предложи по отношение на ефективността, в очакване на пристигането на второто поколение Roadster, което обещава много в тази област.

Model S Plaid се задвижва от 1020 к.с., изпратена до четирите колела на автомобила чрез три електродвигателя, разположени на предната (един мотор) и задната (два мотора) оси. За разлика от двата двигателя Model S, тази версия има три агрегата, които правят разликата на пътя и на пистата. Така Model S Plaid постави рекорд в своята категория на Северната дъга на Нюрбургриг в началото на месеца, като времето от 7 минути 30 секунди и 909 хилядни бе постигнато на пистата от 20,6 км (7 минути 35 секунди и 579 хилядни от тази на 20,.832 км).

Model S Plaid е много по-тежък (2161 кг) от британския си конкурент, но в същото време има допълнителни 300 к.с. и задвижване на четирите колела. Ще бъде ли това достатъчно, за да победи McLaren 720S при ускоряване в организирани състезания със старт на място и старт в движение? Отговорът ще намерите във видеото, предложено от екипа на Hoonigan.

Вижте още

Това е единственият Nissan Juke Hybrid Rally Tribute [Видео]

Nissan създаде единствен по рода си Juke Hybrid Rally Tribute, който е вдъхновен от участието …