.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Мега магистрала може да свърже Лондон и Ню Йорк

Много амбициозен план за най-дългата магистрала в света може да позволи да бъдат свързани с асфалт Великобритания и САЩ.

Президентът на руските железници Владимир Якунин предложи да бъде изградена дълга 19 955 км магистрала, която ще използва някои от съществуващите пътища в Европа. Проектът ще използва и 9980 км от пътищата на Русия от западната й граница към вътрешната й част. Нов 88-километров път ще бъде построен, за да се свърже Русия и Аляска. Планът включва и железопътна мрежа за високоскоростни влакове, за да се свържат Азия и Европа.

„Това е проект между държави, проект между цивилизации”, коментира Якунин. „Той трябва да бъде алтернатива на сегашния модел, който е причинил системна криза. Проектът трябва да се превърне в една световна „бъдеща зона” и тя трябва да се базира на водещите технологии”.

Siberian Times съобщава, че ако Транс-Евразийския съюз за развитие успее, това ще доведе до 10-15 нови индустрии, нови градове и голям брой нови работни места. Владимир Фортов, ръководител на Руската академия на науките, коментира, че „много амбициозният и скъп” проект „ще реши много проблеми с развитието на по-голямата част от региона. Той е свързан със социални програми, както и нови области, нови енергийни ресурси и така нататък”.

В момента най-дългият път в света се намира в Австралия. Това е магистрала 1, която е с дължина около 14 485 километра.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …