.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Megane E-Tech Electric с 5 звезди от EuroNCAP

Новият Megane E-Tech Electric получава 5 звезди от EuroNCAP по новия протокол за тестване за 2022 г.

Автомобилът постигна резултат от 85% за защита за възрастните пътници и 88% за защита за децата благодарение на своята силно защитна структура, оборудвана с общо 7 въздушни възглавници. Резултатът за уязвими участници в движението е 65%, докато този за асистентите за безопасност достига 79%.

В допълнение към елементите, оценени от EuroNCAP, като част от усилията за предлагане на безкомпромисна безопасност, новият Megane E-Tech Electric притежава и иновацията „пожарникарски достъп“, родена от над 10-годишно партньорство между Renault Group и френската пожарна служба.

В допълнение QR код е прикрепен към предното стъкло на новия Megane E-Tech Electric. Кодът е предназначен за спасителни екипи, които при реагиране на инцидент могат да го сканират и бързо да разпознаят, че автомобилът е електрически. Освен това кодът им дава достъп до структурната информация на автомобила (напр. местоположението на батерията и въздушните възглавници, местата за бързо и безрисково рязане), което от своя страна означава, че могат да спестят до 15 минути от времето, необходимо за извличане на възможна жертва на катастрофа!

„Пожарникарският достъп“ и QR кодът са само част от мерките, които гарантират оптимална безопасност за тези, които използват автомобили Renault. По-общо казано, гарантирането на безопасността на клиентите по пътищата, както и на служителите на работното място е един от трите основни стълба (заедно с екологичния преход и приобщаването) на политиката за устойчиво развитие (CSR) на Renault Group, която се прилага като част от плана Renaulution.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …