.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиери: Mercedes-AMG GT S F1 Safety Car и C63 Estate F1 Medical

Mercedes-AMG умно изчака да отмине лудницата около откриването на салона в Женева и в следсалонната тишина разкри новите GT S Formula 1 Safety Car 2015 и C63 Estate Formula 1 Medical Car.

Mercedes-AMG GT S F1 Safety Car

Новият автомобил за сигурност за Сезон 2015 на Формула 1 е базиран върху Mercedes-AMG GT S, което означава, че е с 4,0-литров V8 би-турбо двигател, генериращ 510 к.с. и 650 Нм. Тези цифри се предават към задните гуми през 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител. И са напълно достатъчни за спринт от 0-100 км/ч за 3,8 секунди и максимална скорост от 310 км/ч. Последната е електронно-ограничена.

Mercedes-AMG GT S F1 Safety Car

В сравнение със стоковия GT S униформеният Mercedes-AMG GT S F1 Safety Car получава сигнални LED светлини на покрива, където е монтиран и карбонов въздуховод. Светлините светят в оранжево, когато колата за сигурност излиза на пистата и тогава изпреварването е забранено, докато не светнат в зелено. В корпуса на лампите е вградена TV камера, като още една е разположена в интериора между предните седалки.

Mercedes-AMG GT S F1 Safety Car

Mercedes-AMG GT S F1 Safety Car ще бъде управляван от Бернд Мейландер, който е официален пилот на колата за сигурност от 2000 г. насам. На пасажерската седалка ще бъде анализаторът на FIA Петер Тибетс. Той ще следи болидите чрез два iPad-а. 

Mercedes-Benz C63 Estate F1 Medical

Другата F1 премиера е Mercedes-Benz C63 Estate Formula 1 Medical Car. Тук двигателят е същият от серийния модел, като генерира 510 к.с. и 700 Нм. Пистовата линейка ускорява от 0-100 км/ч за 4,1 секунди и може да развие електронно-ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Може да разгледате снимките от галерията, използвайки стрелките <– –>

[nggallery id=485]

Вижте още

Audi и Porsche влизат във Формула 1

Не е тайна за никого, че VW Group иска да има два отбора във Формула …