.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Много бърз и жълт: Mercedes-AMG GT

Ето я най-новата машина от AMG фамилията на Mercedes. Посрещнете малкия господар на пътя AMG GT!

Създаден като всекидневна спортна кола, AMG GT следва стъпките на големия SLS AMG, като наследява дългата муцуна с голямата решетка, широките въздухоотвори и красивите LED фарове. Новото GT е с екстравагантно предно стъкло, врати без рамки на прозорците и вентилирани предни калници. Моделът е с характерно скосен покрив, прибиращ се спойлер, клиновидни стопове и 19-цолови алуминиеви джанти. При AMG GT S версията джантите могат да бъдат и с размер 20 цола.

Mercedes-GT AMG

AMG-GT излиза с би-турбо 4,0-литров V8, генериращ 462 к.с. и 600 Нм. Той е комбиниран със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител, благодарение на която купето ускорява от 0-100 км/ч за 4,0 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 310 км/ч. Доволно!

Mercedes-GT AMG

Mercedes предлага и по-мощна AMG GT-S, която също е с 4,0-литров двойно турбиниран V8, но с 510 к.с. и 650 Нм. С тези допълнителни конски сили GT-S спринтира от 0-100 км/ч за 3,8 секунди, но също е електронно ограничено до 310 км/ч.

Mercedes-GT AMG

AMG новобранецът е напревен колкото е възможно по-лек, благодарение на микс от материали, като алуминий, стомана и магнезий. Това позволява да се постигне тегло от 1540 кг.

Продажбите започват в началото на следващата година.

[nggallery id=223]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …