.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Начало » Премиери » Mercedes-Benz пуска G-класа за армията

Mercedes-Benz пуска G-класа за армията

Всъдеходът ще бъде оборудван с 3,0-литров шестцилиндров турбодизелов двигател с мощност 249 к.с. Автомобилът може да се продава свободно.

Mercedes-Benz планира да пусне нова специална модификация на всъдехода G-класа. Според Which Car, такъв автомобил ще бъде предназначен за специалните служби и армейските части.

Съдейки по публикуваните изображения, всъдеходът с индекс W464 ще получи LED оптика, шнорхел (устройство за осигуряване на работа на двигателя под вода), големи брони и нови странични огледала. Техническите характеристики на автомобила все още се пазят в тайна.

По неофициални данни всъдеходът ще бъде оборудван с 3.0-литров шестцилиндров турбодизелов двигател с мощност 249 к.с. Агрегатът ще работи заедно с осемстепенна автоматична трансмисия и система за задвижване на всички колела.

Според публикацията немците вече са започнали пътни изпитания на първите прототипи на специалната модификация на G-класата. Може би новият автомобил ще бъде пуснат и в свободна продажба.

По-рано Mercedes-Benz представи изцяло електрическата версия на G-класата. Дебютът на серийната модификация на модела ще се състои догодина или 2023 г. Електрическата G-класа запазва структурата на рамата с непрекъсната задна ос и независимо предно окачване. Всъдеходът се задвижва от четири електродвигателя.

Вижте още

Дебютира напълно новият Ford Tourneo Connect

Ford представи изцяло новия мултифункционален Tourneo Connect, който ще донесе на марката Tourneo още повече …