.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Mercedes-Benz E-Class Coupe 2017 [Премиера]

Купе версията на новата Е-класа идва с традиционния си лукс, V6 би-турбо двигател и без колонки на вратите

Световната премиера на Mercedes-Benz E-Class Coupe 2017 е планирана за автосалона в Детройт през януари, но онлайн дебютът вече е факт и може да видим отвсякъде новото щутгартско произведение с две врати.

В задната си част купе версията на новата Е-класа следва визията на купетата на C и S-класа, където място намират широките LED стопове. Прави впечатление и липсата на B-колона зад страничните врати, като това позволява по-изчистен профил, напомнящ за старите купета на Mercedes.

Луксозният интериор на седановата Е-класа е копиран и приложен напълно във версията с две врати. Дигиталните уреди зад волана и дисплея на централната конзола се сливат в един панел, превръщайки таблото в мини кино екран. Всичко това идва в задължителната за този клас компания на сериозно количество кожа и алуминий. Серийното оборудване е изключително богато, като опциите също не са малко. Без да навлизаме в излишни подробности, само ще споменем, че амбиентното осветление в салона предлага цели 64 цвята.

Mercedes-Benz E-Class Coupe 2017 ще се предлага по целия свят с познатата гама бензинови и дизелови двигатели на марката, но в САЩ в началото на лансирането ще е налична единствено версията E400. Тя може да бъде поръчвана със задно или 4Matic задвижване. При E400 намираме бензинов 3,0-литров би-турбо V6, генериращ 333 к.с. и 480 Нм. Този мотор, но докоснат от AMG, намираме във версиите AMG 43. Скоростната кутия е деветстепенния автоматичен 9G-Tronic, с коята E400 Coupe ускорява от 0-97 км/ч за 5,2 секунди, докато с 4Matic времето е с 0,3 секунди по-кратко.

Разбира се, скоро ще видим и AMG модификациите на E-Class Coupe. Очакваме E43, E63 и E63 S през следващата година, но се говори и за нова E50 версия, използваща по-мощен V6 би-турбо двигател.

Продажбите на E400 Coupe в САЩ ще започнат от лятото на 2017-та. След дебюта на живо в Детройт ще научим и повече подробности около новото купе на Mercedes-Benz.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …