.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Mercedes-Benz Gelandewagen има супербърза версия

Немското тунинг ателие Performmaster представи специална модификация на всъдехода Mercedes-Benz Gelandewagen.

Новият автомобил под индекс G805 е построен на базата на Mercedes-AMG G63 и получава нов агресивен пакет за каросерията . Всъдеходът е оборудван с допълнителни LED светлини на покрива, модифицирана радиаторна решетка, нови брони и спойлер от въглеродни влакна. Цените ще бъдат обявени по-късно.

Според вътрешни източници G805 притежава модифициран 4,0-литров V8 бензинов двигател. Мощността на агрегата е 805 к.с. и 1020 Нм въртящ момент. Ускоряването до 100 км/ч отнема 3,6 сек. Максималната скорост е 260 км/ч.

Стандартният Mercedes-AMG G63 се задвижва от 4,0-литров битурбо V8, който развива 585 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Той работи в тандем с деветстепенната автоматична AMG Speedshift TCT и система за задвижване на всички колела AMG Performance 4Matic, която вече разпределя сцеплението между осите в съотношение 40:60 в полза на задната част.

Автомобил с тегло около 2,5 та е способен да ускори от място до 100 км/ч за 4,5 сек, а максималната му скорост е електронно ограничена до 220 км/ч.

В момента Mercedes-Benz разработва актуализирано семейство на G-класата. Очаква се да дебютира в края на следващата година. Приблизително по същото време ще се състои премиерата на екстремната модификация на всъдехода 4 × 4², както и на серийната версия на Gelandewagen с електрическо задвижване.

Вижте още

Rolls-Royce Cullinan за оф-роуд разходки

В този свят има както се казва от пиле мляко. Надали на някого му трябва …