.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Mercedes-Benz загатна своя отговор на Tesla Model X

На 19 април тази година Mercedes-Benz ще представи SUV версията на своя електрически флагман EQS. Безпрецедентният модел ще се конкурира директно с Tesla Model X.

Производството на кросоувър версията на Mercedes-Benz EQS ще се извършва в САЩ, в завода на марката в Алабама. Тук ще се правят и европейските и азиатски версии на новия модел. В същата фабрика се сглобяват големите GLE и GLS, оборудвани с традиционни двигатели с вътрешно горене.

Базовата модификация на кросоувър варианта на Mercedes-Benz EQS ще получи електродвигател на задната ос с мощност 331 к.с., а по-мощната версия ще бъде оборудвана с два мотора със сумарна мощност от 524 к.с. Батерията с капацитет 107,8 kWh ще позволи на електрoмобила на Benz да изминава близо 550 км.

По-рано Mercedes-Benz показа интериора на новия си кросоувър, където информационно-развлекателната система MBUX Hyperscreen ще се появи с огромен 56-инчов дисплей по цялата широчина на предния панел. Той е комбинация от три дисплея: 12,3-инчов виртуален инструментален панел, 17-инчов мултимедиен сензорен екран и друг 12,3-инчов дисплей за пътника отпред.

Очаква се глобалните продажби на електрическия кросоувър на Mercedes-Benz да започнат преди края на 2022 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …