.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Mercedes подготвя кросоувърите EQE и EQS

Фамилията електрически автомобили EQ на Mercedes-Benz скоро ще се разрасне с пускането на кросоувърите EQS и EQE. Това са  третият и четвъртият модел, които ще използват платформата EVA на немския производител .

Технически сходните EQS и EQE са в процес на разработка заедно по обща инженерна програма, която има за цел да ги пусне на пазара в рамките на шест месеца един след друг.

Те ще се присъединят към съществуващите електрически кросоувъри EQA, EQB и EQC в гамата на Mercedes.

Шеста, серийни версия на базата на концепта на G-класата Vision EQG, с уникално задвижване с четири мотора, също с разработва преди насрочения старт през 2024 г.

В крайна сметка всъдеходът EQS ще осигури основата за по-мощен и все пак по-богато обзаведен Maybach, както беше визуализирано от прототипа на изложението в Мюнхен през 2021 г.

Подобно на техните съименници седани, кросоувърите EQS и EQE  ще се предлагат в обикновени модификации и AMG варианти.

Опционалният седемместен EQS ще доведе следващата вълна от електромобили на Mercedes. Източници предполагат, че флагманът с дължина 5160 мм ще бъде представен предварително на салона в Пекин през април, преди дългият 4850 мм петместен EQE най-вероятно да се появи в Гуанджоу през ноември.

Твърди се, че продължителните тестове и разработки в аеродинамичен тунел са довели и двата модела до впечатляващ коефициент на въздушно съпротивление в този сегмент.

Именно интериорът обаче ще впечатли най-много новите автомобили, смятат запознати с Mercedes.

Старши мениджър, запознат с окончателния дизайн на кросоувъра EQS, сподели „Интериорът ще предложи убедителен аргумент за закупуване на този автомобил. Това поставя нови стандарти за Mercedes.”

Кросоувърът EQS ще получи литиево-йонна батерия с капацитет 108 кВтч в комбинация с два двигателя, които заедно развиват до 516 к.с. и задвижване на четирите колела. Той ще бъде основата на първия електрически Maybach, който ще получи името EQS 600 SUV, за да отрази увеличението на мощността му.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …