.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Mercedes представя модела T-класа през април

Mercedes-Benz публикува тийзър на новия пътнически компактен ван T-класа , обявен за първи път преди две години. Сега немците  посочват датата на премиерата на автомобила, който ще дебютира на 26 април 2022 г.

За първи път Mercedes-Benz T-класа стана известен през лятото на 2020 г., когато компанията от Щутгарт говори за разработването на нов семеен модел. А през май 2021 г. немците показаха експериментален електрически автомобил EQT, който дава представа за предстоящия нов модел.

Mercedes-Benz T-класа ще бъде построен върху платформата на Renault Kangoo като част от партньорството на Daimler с алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. Засега само официално се знае за автомобила , че ще получи „емоционален дизайн“, удобни плъзгащи се задни врати, както и „удобен, практичен и безопасен интериор“, тапициран с висококачествени материали.

По предварителни данни, силовите агрегати на Renault ще бъдат включени в двигателната гама. По-специално става дума за 1,5-литров турбодизел и бензинов четирицилиндров турбо 1,3-литров, който е познат от моделите Mercedes-Benz A-класа и Renault Arkana.

Възможно е в бъдеще моделът да има и модификация с изцяло електрическозадвижване , какъвто е случаят с концептуалния автомобил EQT.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …