.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Международните награди Автомобили за работа 2022

Престижните международни награди Камион на годината, Иновации при камионите и Ван на годината бяха връчени на българските представители и вносители на отличените марки на специална гала-вечер в Рейнбоу Плаза, София на 10 март 2022 г. Отличията връчиха българските представители в международните журита, присъждащи наградите.

С приза Международен камион на годината 2022 е отличено новото поколение камиони на DAF, включващо моделите XF, XG и XG+. Статуетка и плакет в България получи Георги Загоров, управител на Турботракс България, официален дилър на DAF за България. DAF XF Hydrogen – прототип на тежкотоварен камион с гориво водород и двигател с вътрешно горене, е носител на Награда за иновации при камионите 2022. Статуетка и плакет в България получиха Ян ван Кулен, директор Търговски операции DAF Trucks и Йохан Тейуизе, регионален мениджър DAF Trucks.

Mercedes-Benz Citan и Renault Kangoo Van, разработени в сътрудничество от Renault Group и Mercedes-Benz бяха обявени за носители на наградата Международен ван на годината 2022. Наградите в България получиха – за Renault Kangoo Van – Даниел Владев, бранд мениджър лекотоварни и електрически автомобили Renault за България и за Mercedes-Benz Citan –  Александър Бабанин, изпълнителен директор и Николай Фандъков, мениджър Продажби на лекотоварни автомобили в СИЛВЪР СТАР, генерален дистрибутор на Mercedes-Benz за България.

Международните награди Камион на годината 2022, Иновации при камионите 2022 и Ван на годината 2022 бяха обявени и връчени на производителите от президентите на съответните журита на специална церемония през ноември 2021 г. в Лион по време на международното изложение SOLUTRANS 2021.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …