.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

MG се връща към достъпни спортни автомобили

MG се стреми значително да разшири моделното си портфолио, тъй като марката наближава своята стогодишнина през 2024 г., Нейната цел е да привлече купувачи в нови сегменти и да продължи по стръмната си траектория на растеж.

През 16-те години, откакто бе придобита от китайската държавна компания SAIC, MG се утвърди като водещ производител на ориентирани към стойност, но добре оборудвани и безопасни семейни автомобили. Производителят продаде над 52 000 в цяла Европа през 2021 г., много повече от половината са в Обединеното кралство, нейният духовен дом. Сега планира да утрои това колечество през 2022 г. по пътя си към достигане на един милион продажби на 100 глобални пазара до 2024 г.

Решаващо за тази цел ще бъде лансирането на нови автомобили. MG 5 SW EV и кросоувърът ZS EV вече са сред най-популярните електрически автомобили в Европа. MG ще се опита да надгради този успех, като привлече по-младите шофьори и ентусиасти с изцяло нова моделна гама, наречена Cyber.

Инициативата бепредтавена за първи път миналата година с разкриването на концепта Cyberster – електрически роудстър. Той веднагнапомня за наследството на MG като британски производител на спортни автомобили и визуализира техническите възможности и функционалност на бъдещите си автомобили.

Производството на Cyberster бе одобрено след изложението в Шанхай в резултат на успешна кампания за колективно финансиране, в която повече от 5000 бъдещи купувачи се регистрираха в интерактивната платформа Cybercube на MG, което им позволява да информират развитието на серийнияавтомобил. Сега се очаква да бъде пуснат като част от честванията на стогодишнината на MG.

Говорител на марката каза: „Работим да ви изненадаме, момчета. Разбира се, знаем, че бяхме марка на достъпни спортни автомобили в миналото, а сега сме нов бранд за електромобили и ще ви изненадаме. Ще бъдем на пазари, на които никой не е влизал досега.”

Всъщност никоя масова марка все още не е пуснала достъпен, кабриолет електрически спортен автомобил.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …