.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиера: MINI Cooper John Cooper Works 2015

Това са първите снимки на новото MINI Cooper John Cooper Works 2015, придружени с първите подробности за малката британско-немска ракета.

В началото на годината MINI показа на салона в Детройт концепт на Cooper John Cooper Works, а сега спортната версия е готова за лансиране. Тя ще дебютира от януари 2015 г. на същото изложение и както може да видите промените спрямо прототипа са малко, а цялостната визия е запазена.

MINI Cooper John Cooper Works

Огнестрелното MINI JCW излиза с 2,0-литров турбо двигател с 228 к.с. и 320 Нм. Той е комбиниран с 6-степенна ръчна скоростна кутия, с която ускорява от 0-100 км/ч за 6,3 секунди. Опцията за трансмисията е 6-степенен автомат, даващ по-бързо време с 0,2 секунди при спринт до 100 км/ч.

MINI Cooper John Cooper Works

Стандартно новият John Cooper Works е със 17-цолови джанти, докато с цол повече са опционалните капли. Зад тях е монтирана Brembo спирачна система, като инженерите добавят и електронно заключващ се диференциал. Друга опция са адаптивните амортисьори с режими спорт и комфорт.

MINI Cooper John Cooper Works

 

Най-спортното MINI е олекнало със 100 кг спрямо миналото поколение и вече тежи 1205 кг.

MINI Cooper John Cooper Works

Бърз поглед в салона е достатъчен да фокусираме трилъчевия спортен волан, стоманените педали (всъщност те не се виждат), новото борд табло, различния скоростен лост, черната алкантара и червените акценти.

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …