.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Начало » Новини » Това е най-тихият хот хеч: MINI John Cooper Works Electric

Това е най-тихият хот хеч: MINI John Cooper Works Electric

Доскоро снимките с някой камуфлиран автомобил минаваха в категория шпионски. Фотографите дебнеха предсерийните модели по писти, улици и в близост до фабрики. После продаваха заснетото на медиите, а те на свой ред ги щамповаха с воден знак и ги пускаха като топъл хляб на страниците си. Днес този род фотография е част от официалното лансиране на почти всеки модел. А този тук трудно може да бъде объркан за нещо по-различно от MINI. В случая това е прототип на серийното MINI John Cooper Works Electric.

Засега MINI не желае да разкрие никакви подробности като само обявява, че „подготвя следващата стъпка в развитието на електрическите модели на John Cooper Works“. Появата на електрическа версия не означава, че двигателят с вътрешно горене ще бъде пенсиониран. Бъдещите модели с бензинови мотори ще продължат да играят „важна роля“, което означава, че MINI ще угоди и на двата свята.

Камуфлираното MINI John Cooper Works Electric е по-скоро фолирано, като маскировката не прикрива кой знае колко. Колата изглежда като кръстоска между шумното JCW GP и безмълвното електрическо MINI Cooper SE. Прототипът е с духа на спортните MINI-та относно бодикита. Единствената разлика е дупката в задния дифузьор, където сме свикнали да виждаме централно разположените накрайници на генерацията.

Както споменахме по-горе имаме официални камуфлажни снимки. Нямаме официална информация какво се крие под тях. За сравнение първото електрическо MINI разполага със 184 к.с. и 270 Нм, ускорява от 0-100 км/ч за 7,3 секунди и може да развие 150 км/ч. Автономният му пробег му е до 177 км.

Със сигурност ще очакваме много повече мощност от електрическия John Cooper Works. A защо не и два електромотора, по един за всяка ос? Предстои да разберем.

Вижте още

Tesla спря тестовете на новия автопилот

Компанията Tesla бе принудена да спре тестването на усъвършенствана версия на автопилота. Както каза ръководителят на …