.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Това е най-тихият хот хеч: MINI John Cooper Works Electric

Доскоро снимките с някой камуфлиран автомобил минаваха в категория шпионски. Фотографите дебнеха предсерийните модели по писти, улици и в близост до фабрики. После продаваха заснетото на медиите, а те на свой ред ги щамповаха с воден знак и ги пускаха като топъл хляб на страниците си. Днес този род фотография е част от официалното лансиране на почти всеки модел. А този тук трудно може да бъде объркан за нещо по-различно от MINI. В случая това е прототип на серийното MINI John Cooper Works Electric.

Засега MINI не желае да разкрие никакви подробности като само обявява, че „подготвя следващата стъпка в развитието на електрическите модели на John Cooper Works“. Появата на електрическа версия не означава, че двигателят с вътрешно горене ще бъде пенсиониран. Бъдещите модели с бензинови мотори ще продължат да играят „важна роля“, което означава, че MINI ще угоди и на двата свята.

Камуфлираното MINI John Cooper Works Electric е по-скоро фолирано, като маскировката не прикрива кой знае колко. Колата изглежда като кръстоска между шумното JCW GP и безмълвното електрическо MINI Cooper SE. Прототипът е с духа на спортните MINI-та относно бодикита. Единствената разлика е дупката в задния дифузьор, където сме свикнали да виждаме централно разположените накрайници на генерацията.

Както споменахме по-горе имаме официални камуфлажни снимки. Нямаме официална информация какво се крие под тях. За сравнение първото електрическо MINI разполага със 184 к.с. и 270 Нм, ускорява от 0-100 км/ч за 7,3 секунди и може да развие 150 км/ч. Автономният му пробег му е до 177 км.

Със сигурност ще очакваме много повече мощност от електрическия John Cooper Works. A защо не и два електромотора, по един за всяка ос? Предстои да разберем.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …