.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Mitsubishi възражда компактния Colt като хибрид

Японската марка Mitsubishi ще пусне нов компактен хечбек за европейския пазар, който ще възроди името Colt. Оригиналният автомобил под това име бе в производство от 1962 до 2012 г.

Техническите характеристики на новия модел все още се пазят в тайна, но вече е известно, че Mitsubishi Colt ще бъде на основата на на модулната платформа CMF-B на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, която предвижда използването както на традиционни двигатели с вътрешно горене, така и на електрифицирани задвижващи системи.

Конструктивно хечбекът ще бъде близък до новото поколение на Renault Clio и Nissan Micra.

Надписът Hybrid EV говори за бензиново-електрическо задвижване, което се очаква да бъде заимствано от Renault Clio E-Tech. То ще включва 1,6-литров атмосферен двигател и компактен електромотор, които сумарно развиват 140 к.с.

Бензиновият агрегат ще работи заедно с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Хечбекът ще може да ускорява от място до 100 км/ч за 9,9 секунди, а максималната му скорост ще бъде 180 км/ч.

Серийният модел Mitsubishi Colt ще се появи през есента на 2023 г. През същата година ще станем свидетели на следващото поколение на компактния кросоувър ASX, който ще бъде разработен на базата на Renault Captur.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …