.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Всичко за N Ball Rally 2016 [Програма]

Обичаш пътешествията? Обожаваш да шофираш? Обичаш купоните? Чудиш се какво да правиш четирите почивни дни през месец май? Има една по-добра алтернатива от скучна почивка в Гърция и тя се казва N Ball Rally. Накратко това са четири незабравими дни, изпълнени с приключения, смях, музика и най-голямата ни страст – автомобилите.

N Ball Rally е рали за аматьори, протичащо на територията на България, Сърбия и Румъния. Ралито се провежда на пътища, част от републиканската пътна мрежа на държавите. Ралито не е състезание в традиционния вид, няма награден фонд за най-бързия участник, но по време на състезанието се води статистика на времената на всеки един отбор. N Ball Rally е по-скоро едно приключенско пътешествие с много забавления, отколкото състезание. Ралито е начинът ентусиастите да се отдадат на страстта си към автомобили в компанията на пътешествия и приключения.

Тази година ралито ще се проведе на територията на България и Румъния и ще включва легендарния път DN7C обявен от Top Gear за най-готиния път за спортно шофиране. Това са митичните серпентини на Трансфагараш, които наистина си струва да бъдат видяни и усетени зад волана или кормилото.

Трасето е с продължителност 1700 км

Трасето включва Time Attack на писта, картинг състезание, пейнтбол, четири незабравими нощи с едни от най-интересните DJ в България и най-яките емоции.

N Ball Rally 2016

Програма на ралито

Ден 1 (20.05.2016)
19:00 часа: старт от София, шофиране по път E871 до Гурково, след това по път 55 до Килифарево, отбивка по път 551 до м. Бръчковци. Вечеря и Pool Party с DJ DeepJack.

Ден 2 (21.05.2016)
11:00 часа: потегляне към Румъния, следване на път 61/Е81 и DN7C (Трансфагараш), пристигане в Брашов, вечеря, парти в Goha Studio

Ден 3 (22.05.2016)
11:00 часа: потегляне към Варна по път 1, след това А3, обиколка на Букурещ, шофиране по Е81 до Констанца, следване на път Е87 до Варна, вечеря, Yacht Party

Ден 4 (23.05.2016)
11:00 часа: картинг състезание във Варна
15:00 часа: пейнтбол състезание
19:00 часа: шофиране до Св. Влас, вечеря, Beach Party

Ден 5 (24.05.2016)
11:00 часа: потегляне за Калояново, Time Attack и финал на ралито

Автомобилите ще са разделени на 3 класа:
– до 2000 см3
– от 2000 до 3000 см3
– над 3000 см3

Моторите няма да бъдат разделяни по класове.

Записване

Участието на един човек е 380 лв., като в един автомобил могат да бъдат максимум четирима души.

Какво включва таксата за участие?

– 4 нощувки в хотел/вила (двойно настаняване)
– безплатен достъп до всичките организирани партита по време на ралито
– безплатни алкохолни и безалкохолни напитки на всички партита, организирани по време на ралито
– закуска и паркинг във всеки хотел
– брандиране на автомобила със стикери на N Ball Rally и спонсорите на ралито
– фланелка, шапка и бадж N Ball Rally
– безплатен достъп до пейнтбол състезание по време на ралито
– безплатен достъп до картинг състезание по време на ралито
– безплатен достъп до писта за 6 часа
– 4 вечери тип блок маса
– седмична винетка
– винетка за територията на Румъния
– платена такса Дунав Мост
– комплет първа помощ (по 1 за всеки автомобил)

Изисквания към автомобилите

Няма ограничение към автомобилите, можете да участвате с какъвто желаете. Автомобилът, с който участвате, трябва да има валидна гражданска отговорност и технически преглед.
Не се допускат автомобили във видимо лошо техническо състояние!

Изисквания към водачите

– валидна книжка придружена с контролен талон

Трансфагараш- една от любимите дестинации на TopGear

 

Препоръки

Ралито се провежда по пътища, част от пътната мрежа на България и Румъния, в работно време. Пътищата не се затварят за ралито.
Препоръчва се на всички участници да шофират спазвайки Закона за движение по пътищата, без да бъдат опасни за останалите състезатели и/или участници в трафика.

Препоръчва се да направите преглед в сервиз на автомобила ви, преди ралито, да се запасите с резервна гума, компресор, крик, ключ за гуми, 2 х 1.5 л минерална вода и всичко останало, което сметнете за необходимо за комфортно пътешествие.

Може да се запишете за участие в N Ball Rally ТУК.

Вижте още

Представят Rolls-Royce Boat Tail във Вила д’Есте

Изключителният Rolls-Royce Boat Tail бе представен този уикенд като част от Конкурса за елегантност във Вила д’Есте през …