.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

На пистата излиза CUPRA UrbanRebel Concept

Концептът CUPRA UrbanRebel, представен на неотдавнашното изложение в Мюнхен, излезе на пистата за първи път на волана с д-р Вернер Тиц, вицепрезидент по научноизследователската и развойна дейност на испанската марка.

UrbanRebel предвещава бъдещ 100% електрически градски автомобил, разработен на основата на късата MEB платформа на Volkswagen Group, която се очаква да влезе на пазара до 2025 г.

Той се задвижва от 100% електрическа система, развиваща мощност от 340 к.с., до 435 к.с., което би му позволило да направи упражнението от 0 до 100 км/ч само за 3,2 сек.

„CUPRA UrbanRebel е ясно доказателство, че електрификацията и ефективността са напълно съвместими“, посочи Вернер Тиц. „Наистина е много забавно да се шофира.“

Присъствието на Вернер Тицна борда на новия автомобил има за цел да затвору устите на скептиците, които сметят, че концептът, чийто външен вид е вдъхновен от спорта и виртуалните игри с каросерия с мускулести форми, интегриращи по-специално в задната част на внушителен спойлер, не е функционален. Очевидно този проект работи.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …