.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Наградиха Pininfarina Battista Verde Paradiso

Производителят Automobili Pininfarina е отличен с наградата за дизайн на своя хиперавтомобил в Конкурса за елегантност във Вила д’Есте, представен в Италия в безпрецедентна спецификация Verde Paradiso“.

Battista, представен през август миналата година в предварителната си версия като част от Калифорнийската седмица на автомобилите в Монтерей, в изпълнение Black Exposed Signature Carbon, не е първата му награда, тъй като вече получи наградата за електрически хиперкар на годината от списание GQ, както и наградата Electric Dream от Electrifying.com.

В Чернобио, в рамките на известния Конкурс за елегантност във Вила д’Есте, производителят от Камбиано представи специална версия на Battista в металик ливрея Verde Paradiso, украсена с елементи на каросерията, направени от видими въглеродни влакна на покритието (долни части, дифузор) от пакета Carbon Accent и детайли от анодиран четков алуминий от външния пакет Jewellery. Ковани джанти в лъскаво черно покритие, снабдени с централни алуминиеви фиксиращи гайки и корпуси на спирачни апарати със сребрист цвят, допълват тази невиждана досега разработка на екстериора.

Вътрешната тапицерия от бежова кожа е подобрена от наличието на елементи, направени от видими въглеродни влакна (Carbon Accent Pack) и анодизиран алуминий (Jewellery Pack), припомнящи определени детайли от каросерията на автомобила.

„Взехме уникален Battista във Вила д’Есте, за да покажем различните цветове и избор на материали, които нашите проницателни клиенти могат да изберат, за да персонализират автомобила си“, казва Лука Боргоньо, мениджър дизайн на Automobili Pininfarina. „Спечелването на наградата за дизайн е фантастичен начин за нас да започнем отброяването на първите доставки на клиенти по-късно тази година. Винаги е вълнуващо да показвате нови костюми на Battista по поръчка в различни части на света, но особено в нашата родина заедно с други легендарни шедьоври, проектирани от Pininfarina ”.

Като напомняне, производството на Battista ще бъде ограничено до 150 броя, включително петте екземпляра на изключителния Battista Anniversario, представен в Монтерей.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …