.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Начало » Гараж » Най-добрите снимки на суперколи на „Нюрбургринг”

Най-добрите снимки на суперколи на „Нюрбургринг”

Всеки отворен трак дей стотици ентусиасти дръзват да изкарат колите си на „Нюрбургринг” и да ги тестват до краен предел. Немалко пъти „Зеленият ад” се превръща от най-красивото асфалтирано място в Европа в гробище за красив метал.

Нюрбургринг

Тук са събрани 25 от най-добрите фотографии на суперколи, изкарани на „Нюрбургринг”. Със сигурност има и по-добри и още много други, които си струват виждането. 

Нюрбургринг

В галерията ще видите машини като Bugatti Veyron, Ferrari 430 и 458, AMG Black Series и няколко Porsche-та.

Нюрбургринг

„Нюрбургринг” е пистов комплекс с плашещи размери. Гран при на Германия се провежда на малка част от него, докато фенове и производители на суперколи са във вечна битка със секундите на голямото трасе „Нордшлайфе”, дълго в момента 20,81 км.

Нюрбургринг

Построен през 20-те години на миналия век „Нордшлайфе” е известен още като „Зеления ад” – прозвище, дадено от британския пилот от Формула 1 Джеки Стюарт, когато Гран при все още се провеждаше на цялата писта.

Нюрбургринг

Когато е построена пистата „Нордшлайфе” тя има три конфигурации:
–    28,265  км  – Gesamtstrecke („Цялата писта”)
–    22,810 км – Nordschleife („Северния контур”)
–    7,747 км – Südschleife („Южния контур”)

Нюрбургринг

Днес „Нордшлайфе” е всичко, което е останало от тези три конфигурации. Тя е отворена за туристически автомобили, което означава, че почти всеки може да кара на пистата.

[nggallery id=431]

Вижте още

Ford RS200 Evolution е уличният кошмар на Кен Блок [Видео]

Новата машина в гаража на рали пилота е една от 24-те бройки Ford RS200 в …