.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Наследникът на Bugatti Chiron ще бъде хибриден

Мате Римац, основател и главен изпълнителен директор на Rimac Automobili, а от миналата година и главен изпълнителен директор на новото дружество Bugatti Rimac, потвърди, че заместникът на Bugatti Chiron ще има електрифициран хибриден механизъм.

2021 г. съвпадна за Bugatti с приключването на книгата с поръчки за неговия модел Chiron (краят на производството му не се очаква преди 2024/2025) и сливането с хърватския производител Rimac Automobili. Това роди структурата Bugatti Rimac, чието управление е поверено на Мате Римац, шеф на хърватската компания, който очевидно има много конкретни планове за бъдещето на Bugatti.

В интервю за Automotive New Europe Мате Римацпотвърди, че преди да предложи 100% електрически хиперавтомобил, Bugatti ще пусне на пазара след Chiron хибриден модел, оборудван с много интересен двигател с вътрешно горене.

„Когато хората открият новото поколение Bugatti, мисля, че ще бъдат изненадани. Насърчих разработването на такъв модел, защото ме свързват с електрически автомобили“, обясни хърватският предприемач. „Имайки предвид марката, клиентите и наличната технология, мисля, че в момента разработваме най-доброто възможно решение за Bugatti, което все още не е електрически автомобил. Един ден ще бъде така, но не и днес”.

Следващият разрешен за движение по пътищата Bugatti (моделът Bolide, очакван след Chiron, който ще бъде управлявана само на писта ) ще се възползва от опита на Rimac Automobili по отношение на електрификацията. Римац наистина разработи един от най-обещаващите електрически хуперавтомобили със своя модел Nevera, задвижван от четири електрически двигателя, развиващи обща мощност от 1914 к.с. и 2300 Нм. Пакет, който ще позволи на Nevera да развива максимална скорост 412 км/ч и да ускори от 0 до 96 км/ч за 1,85 сек.

Мате Римац не уточнява дата за представянето на новия Bugatti, но може би ще бъде показан прототип преди края на тази година.

Вижте още

Следващото Lamborghini ще бъде електрическо?

Lamborghini току-що подаде името Revuelto в Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз. Предстои ли …