.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Необичаен рекорд за Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche Taycan Cross Turismo влезе в Книгата на рекордите на Гинес, поставяйки нов еталон за най-голяма промяна на височина, постигната някога от електрически автомобил.

Рекордът е плод на работата на екипа, ръководен от JF Musial, чието основно занимание обикновено е да създава филми и телевизионни предавания на тема автомобили.

„Започна като „ами ако? „- проект на ентусиасти, които смесват любовта към автомобилите и пътуванията и го довеждат до крайност“, обяснява JF Musial. „Искахме да шофираме от най-ниската точка в Америка до една от най-високата – Пайкс Пик, където прекарахме безброй часове, заснемайки известното изкачване на хълма. Проектът се основава на добра воля и на автомобил, достатъчно уникален за различните си възможности”.

С Porsche Taycan Cross Turismo, екипът се зае да направи удивително пътуване през Съединените щати, отвеждайки ги от мина, разположена на морското равнище (Eagle Mine в Мичиган) до върха Пайкс Пик, Колорадо (намиращ се на 4302 м), вертикална височина от близо 5 км (точно 4 842 967 метра).

Прекосени са пет щата, а по време на това пътуване са изминати 2253 км, извършено от три екипажа, работещи в тандем, и са били  необходими 33 часа и 48 минути, за да бъде осъществен проектът, който влезе в Книгата на рекордите на Гинес.

„Това беше едно от най-трудните неща, които съм правил, но предполагам, че затова е рекорд!”, сподели JF Musial при пристигането. „Благодаря на екипите на Eagle Mine и Пайкс Пик, както и на Световните рекорди на Гинес, че подкрепиха това, което започна като мечта и в крайна сметка стана нещо, което никой от нас никога няма да забрави.”

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …