.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Night Of The Jumps Sofia 2015 – стартът на един уникален сезон

Може да изпуснете концерта на Лепа Брена, може да забравите, че Twisted Sisters ще свирят в Каварна, дори ви е простено да пропуснете да се обадите на гаджето за годишнината… Но има едно шоу, което никога не трябва да подминете. И това шоу вече няколко години взривява зала „Арена Армеец”, както Лили Иванова и Веско Маринов не могат да направят. Да, това е Night Of The Jumps – световният шампионат по фрийстайл мотокрос.

Досега бяхме свикнали да гледаме последния кръг в София и съответно финала на няколко сезона, но този път всичко започва от България. Новият сезон 2015 стартира вечерта на 10 януари, като в него ще се включат 11 участници от четири континента. Сред тях има не един, а цели трима световни шампиона – Майкел Мелеро (Испания), Давид Риналдо (Франция) и Хавиер Вийегас (Чили). За Вийегас, който е познат на българските фенове, това ще бъде първата нощ на скоковете от 2012 г. насам.

Хавией Вийегас

Испанецът Майкел Мелеро спечели световния шампионат FIM Freestyle MX 2014, но бе победен от Давид Риналдо в последния кръг на сезона. Големият въпрос е върху Хавиер Вийегас. Може ли шампионът от 2011-та да възвърне старата си форма и какво ново ще покаже на по-младите състезатели.

Давид Риналдо

Двама австралийци ще се включат в старта на Night Of The Jumps 2015 в София. Това са Роб Аделбърг и Стив Сомърфелд . Аделбърг пропусна подиума и завърши четвърти в световния FMX шампионат миналата година. Той вече е вдигал на крака зала „Арена Армеец”, докато неговият сънародник Стив ще дебютира пред българската публика. Ще видим и един руснак – Ник Иванков.

Хосе Мирайес

Други известни имена, които ше гледаме на живо, са Брис Изо (Франция), Хосе Мирайес (Испания) и Петер Пилат (Чехия).

Каквото и да става зрителите и феновете в София могат да очакват грандиозен старт на сезона, изпълнен с много нови трикове, които досега не са изпълнявани на родна земя.

Ето го и пълния списък на участниците в Night Of The Jumps Sofia 2015:

Майкел Мелеро (Испания)
Давид Риналдо (Франция)
Роб Аделбърг (Австралия)
Брис Изо (Франция)
Петер Пилат (Чехия)
Хавиер Вийегас (Чили)
Джеймс Картър (САЩ)
Хосе Мирайес (Испания)
Масимо Бианкончини (Италия)
Стив Сомърфелд (Австралия)
Ник Иванков (Русия)

Вижте още

Audi и Porsche влизат във Формула 1

Не е тайна за никого, че VW Group иска да има два отбора във Формула …