.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

България вече има своя Nissan GT-R Nismo

Безспорен факт е, че Nissan GT-R R35 е доста масова суперкола не само по улиците на света, но и у нас. Официалните дилъри на Nissan в България продават около 20 екземпляра годишно, като вероятно двойно или тройно повече са продадените от автокъщите. В същото време средно за година в Европа се продават към 1000 нови GT-R-а. И въпреки това японската компания реши да пусне едва 50 екземпляра от своята 600-конна Nismo версия, предизвиквайки с това мълчаливи голи протести пред шоуримите на Nissan. В крайна сметка приятелите ни от Renault-Nissan България успяха да се преборят и да докарат едно свирепо Nismo. 

Nissan GT-R Nismo

Наред с него у нас вече има и Nissan 370Z Nismo и Juke Nismo RS. Всичко това стана официално на премиера на летище София в компанията на Никол Станкулова и Орлин Павлов, които участват в заснемането на видео „Предизвикателството GT-R”. Събитието приключи с ексклузивната новина, че единственият у нас Nissan GT-R Nismo вече има собственик в лицето на българската IT компания – Aossia. 

Nissan GT-R Nismo

Nissan GT-R Nismo се задвижва от би-турбо 3,8-литров V6 двигател с 600 к.с., който е силно модифициран от инженерите на Nismo. Комбиниран с ревизиран аеродинамичен пакет, генериращ допълнителни 100 кг притискаща сила и специално настроено в Европа окачване, той прави последния GT-R най-забележителният към днешна дата.

Изпипан до съвършенство на легендарната „Нюрбургринг Нордшлайфе”, където държи рекорда за обиколка за сериен автомобил, произвеждан в голям обем – новият GT-R Nismo въплъщава перфектно духа на марката Nismo, осигурявайки взимаща дъха динамика.

Nissan GT-R Nismo (4)

Nissan Juke Nismo RS идва с 1,6-литров DIG-T двигател, който генерира 218 к.с., докато въртящият момент, с механична трансмисия и версия с две задвижващи колела, е 280 Нм. 2WD моделите се възползват от добавен механичен диференциал с ограничено приплъзване върху предната задвижваща ос, докато 4х4 моделите са оборудвани стандартно с модерната Torque Vectoring System на Nissan, заедно с Xtronic трансмисията на Nissan, 250 Нм и стандартни планки за смяна на скоростите от волана.

Nissan Juke Nismo RS

Juke Nismo RS се характеризира и със стратегическо заздравяване на каросерията, за да се увеличи здравината на усукване, и по-мощна спирачна система с по-големи дискове спрямо стандартния Nismo модел. Ревизираните пружини и амортисьори завършват пакета от динамични подобрения.

Nissan 370Z Nismo
Nissan 370Z Nismo е най-спортният и най-фокусиран 370Z до днес. В съответствие с всички Nissan Nismo модели, новият 370Z Nismo капсулира есенцията на спортното шофиране, поставяйки водача в центъра на екшъна.

Nissan 370Z Nismo

Черпейки от 30 години Nismo дух и инженерно ноухау, новият 370Z Nismo се задвижва от 3,7-литров 6-цилиндров двигател с мощност 344 к.с., предлагащ сурово и незабравимо изживяване. С изключителен въртящ момент при ниски обороти и широк мощностен диапазон, 370Z Nismo спринтира до 100 км/ч за само 5,2 секунди. Дишайки през Nismo двойна генерация, 370Z Nismo предлага и перфектния спортен саундтрак.

Nissan 370Z Nismo

Предлагащ се само като купе с 6-степенна механична скоростна кутия, новият 370Z Nismo се характеризира с редица подобрения по окачването, въведени през 2014 г. като част от актуализациите за 2015 моделна година. За да се подобри комфорта на возията, твърдостта на задната пружина и амортисьор е променена, докато промени по мокетите и облицовката под задните калници допълнително намаляват шума от търкалянето на гумите.

Може да разгледате снимките от галерията, използвайки стрелките <– –>

[nggallery id=522]

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …