.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Nissan Juke Hybrid 2022 получава повече мощност

Nissan Juke ще получи ново хибридно задвижване агрегат това лято, което обещава по-отзивчива ефективност и по-ниски емисии.

Nissan очаква моделът, който получава няколко вътрешни и външни промени в дизайна, да бъде ключово допълнение в неговата моделна гама.

Хибридът съчетава 1,6-литров бензинов двигател с 92 к.с. с електрически мотор с мощност 48 к.с. за общо 140 к.с. Nissan заявява икономичен разход, докато емисиите на CO2 са ограничени до 118 г/км.

Хибридното задвижване е резултат от алианса на Nissan с Renault. Японската компания доставя двигателя и електромотора, докато Renault предоставя скоростната кутия, високоволтовия 15 кВт стартер-генератор и батерията 1,2 кВтч с водно охлаждане.

Каросерията под бронята е направена по-аеродинамична, с подобрен въздушен поток и намалено съпротивление, докато задният спойлер е препрофилиран.

Хибридните емблеми се появяват на предните и задната врата, докато радиаторната решетка е с новото лого на Nissan и черен гланц, както се вижда на по-големия Nissan Qashqai.

Juke Hybrid предлага нови двуцветни 17-инчови алуминиеви джанти и 19-инчов дизайн, вдъхновен от тези, монтирани на предстоящия електрически SUV Nissan Ariya.

Отвътре хибридът получава нов набор от циферблати зад волана, включващ уред за мощност, стрелка за обозначаване на регенеративен заряд и индикатор за нивото на зареждане на батерията.

Обемът на багажника е намален с 68 литра от 1,0-литровия турбо бензинов Juke до 354 литра, за да се побере батерията. Въпреки това Nissan твърди, че все още е водещ в класа, когато задните седалки са сгънати с 1237 литра.

Juke Hybrid също получава бутон за избор на режим на шофиране, който може да се използва за превключване в 100% електрически режим, а потреблението на енергия може да се показва на централния 7,0-инчов сензорен екран на информационно-развлекателната система.

„Ние сме в средата на офанзива за електрифицирани продукти, която поставя еднакъв акцент върху екологичната ефективност и удоволствието от шофирането“, каза Арно Шарпентие, регионален вицепрезидент по продуктова стратегия в Nissan.

Juke Hybrid е част от плановете на Nissan да електрифицира цялата си моделна гама до 2023 г. Компанията все още не е разкрила цените за хибрида.

„Стратегията за електрифицирани автомобили на марката набира скорост и Juke Hybrid ще представлява още един крайъгълен камък в нашата стратегическа амбиция да имаме напълно електрифициран асортимент до 2023 г.“, каза Гийом Картие, председател на Nissan в Европа.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …