.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Nissan обяви представянето на нов компактен модел

Nissan скоро ще пусне нов модел, който ще смени Micra в Европа. Оборудван със 100% електрически двигател, той ще бъде базиран на новия Renault 5 и ще бъде произвеждан във Франция, в центъра на Renault ElectriCity.

Лансирано през 2017 г., най-новото поколение на градския автомобил на японския производител скоро ще отстъпи място на нов модел със 100% електрически мотор.

Базиран на платформата CMF B-EV, обща за алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, компактният автомобил ще бъде произвеждан и във Франция, в центъра за електромобили Renault ElectriCity, който включва фабриките в Дуе, Мобьож и Руиц. Досегашната Micra беше произвеждана във Франция, във фабриката на Renault във Флинс.

Nissan също така посочва, че разработва изцяло заместника на Micra,  като Renault е отговорен за дизайна и производството. Екипната работа е активирана от платформата CMF B-EV, която ще позволи на всяка марка да поддържа специфичен и различен стил за своите автомобили, както се казва в прессъобщението на Nissan .

След като Nissan избра да произвежда новия градски автомобил във Франция, то е съвсем просто, защото ще сподели основите си с бъдещия електрически Renault 5. Първият тийзър разкрива визуалния подпис на автомобила, както и електрифицираното му лого на Nissan отпред.

Капачката за зареждане ще бъде разположена на левия преден калник на автомобила, а отзад също ще има кръгли LED светлини. И накрая, знаем, че автомобилът ще се предлага с черен покрив, което със сигурност означава опции за двуцветни конфигурации. На задната вратаNissan изглежда добавя лек спойлер.

Датата на представянето на новия градски автомобил на Nissan за момента не е известна .

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …