.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиера: Nissan Pulsar – новият хеч в битката срещу Golf

Без да мълчи повече относно най-новия си модел Nissan реши да ни срещне с Pulsar – петвратия хечбек, който ще се появи в Европа от тази есен. И естествено, ще се прицели директно в лидерите в компактния сегмент Volkswagen Golf и Ford Focus.

Изцяло новият европейски модел е силно повлиян от дизайна на последните X-Trail и Qashqai, като това е забележимо най-вече в предната си част. Колата се отличава още с дълго 2700 мм междуосие и цялостна дължина от 4385 мм, което според Nissan осигурява на Pulsar най-доброто пространство за краката и рамената на пасажерите на задната седалка.

[nggallery id=16]

Под капака намираме първоначално базов 1,2 DIG-T бензинов двигател със 115 к.с., а в началото на 2015 г. към него ще се появи и по-мощен 1,6-литров мотор със 190 к.с. Но още при старта на продажбите клиентите ще могат да избират и по-икономичния добре познат дизел 1,5 dCi със 110 к.с. и 260 Нм, предлаган стандартно със 6-степенна ръчна скоростна кутия или опционално със CVT трансмисия.

Pulsar е екипиран с редица системи за безопасност, като например система за предупреждение за обект в мъртвата точка на огледалата, предупреждение за неволно напускане на лентата за движение, алармиране за бързо приближаващ се автомобил отпред и аварийно спиране при закъсняла реакция от страна на шофьора.

Вижте още

Следващото Lamborghini ще бъде електрическо?

Lamborghini току-що подаде името Revuelto в Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз. Предстои ли …