.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиера: Nissan Pulsar – новият хеч в битката срещу Golf

Без да мълчи повече относно най-новия си модел Nissan реши да ни срещне с Pulsar – петвратия хечбек, който ще се появи в Европа от тази есен. И естествено, ще се прицели директно в лидерите в компактния сегмент Volkswagen Golf и Ford Focus.

Изцяло новият европейски модел е силно повлиян от дизайна на последните X-Trail и Qashqai, като това е забележимо най-вече в предната си част. Колата се отличава още с дълго 2700 мм междуосие и цялостна дължина от 4385 мм, което според Nissan осигурява на Pulsar най-доброто пространство за краката и рамената на пасажерите на задната седалка.

[nggallery id=16]

Под капака намираме първоначално базов 1,2 DIG-T бензинов двигател със 115 к.с., а в началото на 2015 г. към него ще се появи и по-мощен 1,6-литров мотор със 190 к.с. Но още при старта на продажбите клиентите ще могат да избират и по-икономичния добре познат дизел 1,5 dCi със 110 к.с. и 260 Нм, предлаган стандартно със 6-степенна ръчна скоростна кутия или опционално със CVT трансмисия.

Pulsar е екипиран с редица системи за безопасност, като например система за предупреждение за обект в мъртвата точка на огледалата, предупреждение за неволно напускане на лентата за движение, алармиране за бързо приближаващ се автомобил отпред и аварийно спиране при закъсняла реакция от страна на шофьора.

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …