.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Nissan спира разработването на ДВГ

Японската компания Nissan Motor реши да спре разработването на нови двигатели с вътрешно горене в цял свят, с изключение на САЩ. Това съобщава Nikkei. Според изданието сега концернът ще се концентрира само върху разработването на автомобили с електрически двигатели.

В момента Nissan вече спря да разработва нови двигатели за Европа. Следващите страни трябва да са Япония и Китай. Nissan ще продължи да разработва бензинови двигатели за Съединените щати на ограничена база. Това решение се дължи на особеностите на местния пазар, където пикапите са много популярни, които Nissan все още няма да оборудва с електрически задвижващи системи.

Освен това Nissan няма да спре да разработва двигатели за хибридни модели. Междувременно японците обещават да не затварят фабриките и да запазят персонала си на работа.

Каква е причината за това решение на Nissan не съобщава официално. Най-вероятно въпросът е в новите стандарти за вредни емисии, които ще влязат в сила в Европа през 2025 г. Тази иновация може да направи разработването на двигатели с вътрешно горене за автомобилния производител търговски нерентабилно.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …