.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Nokian Tyres създаде гума от рециклирани материали

От десетилетия Nokian Tyres се стреми да направи света по-безопасно място. Компанията достигна важен етап в тази своя мисия, представяйки най-устойчивата си гума досега. Концептуалната гума Nokian Tyres Green Step е шедьовър на устойчивите иновации с амбициозен дизайн, който се състои от 93% рециклирани или възобновяеми материали. Това придвижва компанията по-близо до целта ѝ до 2030 г. 50% от всички суровини използвани в гумите на Nokian Tyres да бъдат рециклирани или възобновяеми материали.

През 2021, Nokian Tyres си постави амбициозна цел: до 2030 г.а 50 % от всички суровини, използвани в гумите да бъдат рециклирани или възобновяеми материали. Концептуалната Nokian Tyres Green Step е доказателство за изобретателността на научноизследователския екип на Nokian Tyres, както и за амбицията на компанията да направи шофирането по-устойчиво.

Целият каучук, използван за концептуалната гума Green Step, е натурален и се използват натурални масла като масло от рапица. Почти всички пластификатори, смоли и технологични добавки са от възобновяеми ресурси. В допълнение, естественият силициев диоксид от стрити оризови люспи e основен запълващ материал на протектора и страницата, а възобновяемите влакна от корда се използват, за да направят гумата по-здрава.

Почти всеки компонент от Green Step съдържа рециклирани материали. Например въглеродната сажда използвана в каучуковата смес е получена от излезли от употреба гуми, а бутилът използван във вътрешната страна, както стоманата в стоманените ремъци и теловете в конструкцията са основно рециклирани материали.

Nokian Tyres Green Step е зимна гума, която може да се кара на сняг и лед. Някои от материалите използвани за направата на концепцията са познати от предходни модели на Nokian Tyres. Натуралният каучук е важен материал във всички гуми поради своите полезни свойства. Алтернативните източници, като растението гуаюла също се изучават. Възобновяемите масла са често срещани в гумите на Nokian Tyres, откакто компанията беше първият производител на гуми в света, който спря да използва високоароматни масла още през 2005 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …