.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Нов спирачен пакет за Tesla Model S Plaid

Tesla току-що представи в своя каталог нова опция за Model S Plaid: керамичен карбонов спирачен комплект, който струва впечатляващите 20 000 долара (близо 17 800 евро).

Model S Plaid е най-мощният автомобил, който се предлага в момента от калифорнийския производител. Разполага с мощност 1020 к.с., която му осигурява светкавично ускоряване (от 0 до 100 км/ч само за 2,1 сек) и му позволява да постига рекорди на пистата. Миналия септември той се открои на Северната дъга на Нюрбургринг с 7 мин 30 сек и 909 хил на пистата с дължина от 20,6 км и 7 мин 35 сек и 579 хил на разстояние от 20,832 км. Рекорд в своя сегмент.

Затова Tesla предлага на собствениците на Model S Plaid да бъде оборудван с керамичен карбонов спирачен пакет, доставен от Brembo, състоящ се от четири 410 мм диска, снабдени с четири и шестбутални апарати (задни/предни). Тази система, разположена зад 21-инчовите джанти Arachnid (само за този модел) на Model S Plaid, ще бъде особено полезна за феновете на Track Days, които искат техните автомобили да получат оптимални условия за безопасност. Системата е „проектирана за най-доброто изживяване на писта и осигурява оптимална ефективност на спирачната сила“.

Сега желаещите да притежават новата спирачна система ще трябава да се въоръжат с търпение до пролетта.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …