.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Нов цвят за моделите на Ferrari, вдъхновен от F1

Феновете на Формула 1, също и привърженици на автомобилите с изправеното конче, трябва да оценят новия цвят Rosso Ferrari F1-75, наскоро въведен в каталога на производителя от Маранело.

Цветът, наречен Rosso Ferrari F1-75, е точният цвят на каросерията на едноместните болиди, лансирани от scuderia Ferrari в Световното първенство във Формула 1 през 2022 г., в ръцете на Шарл Льоклер и Карлос Сайнц.

Като допълнение към това идват резултатите, записани от двамата пилоти в началото на сезона. Тедостигнаха до подиума по време на първия Гран при за този сезон. Резултатите им донесоха челното място в класирането на пилотите от Световното първенство от Ф1 (Льоклер първи и Сайнц втори), а Ferrari доминира в класирането на конструкторите със 78 точки, с 40 повече от техния непосредствен преследвач (Mercedes с 38 точки).

За разлика от някои специални цветове, проектирани от дизайнерите на италианския производител, които се предлагат само за определени модели на марката (Rosso Imola, Bianco Cervino…), новия цвят Rosso Ferrari F1-75 е наличен за всички модели на марката, от 296 GTB до изключителния Daytona SP3, включително  Roma, Portofino M, F8, SF90 и 812.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …