.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Нов видео тийзър за Chevrolet Corvette Z06

Chevrolet пусна нов тийзър видео, с което обявява представянето на своя модел Corvette C8 Z06, чиято официална премиера е насрочена за 26 октомври.

Няколко дни ни делят от представянето на този нов модел Corvette, който очакваме много, след като видяхме прототипните му версии да се разработват в различни конфигурации на Северната дъга на Нюрбургринг.

Новият C8 Z06, чието създаване е силно вдъхновено от модела C8.R, който влезе този сезон в шампионата IMSA WeatherTech, както и в последния 24 часа на Льо Ман, има каросерия с доработена аеродинамика, има остра предна част и е оборудван с различен двигател от модела C8 Stingray, който вече е посочен в каталога на американския производител.

Бъдещият C8 Z06 трябва да смени 6,2-литровия LT2 V8 на C8 Stingray с атмосферен 5,5-литров V8 двигател, развиващ се според последните слухове, около 625 к. Достатъчно, за да бъде лесно по-бърз от C8 Stingray, оборудван с пакета Z51 Performance, задвижван от 495 к.с. и 637 Нм.

Новият Corvette Z06, който също ще бъде предмет на открита версия, ако се съди по видеоклипа, предложен от Chevrolet, ще бъде представен на 26 октомври от професионалния баскетболист Девън Бонкър и носителя на световния рекорд на четвърт миля (с тунингования модел Corvette C8) Емелия Хартфорд.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …