.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Нови изображения за проекта Cadillac GTP

Американският производител Cadillac пусна първите изображения на прототипа, с който ще се завърне в  Световното първенство по издръжливост (WEC), в серията IMSA и в 24 часа на Льо Ман, чрез новата категория GTP (Grand Touring Prototype ).

Cadillac официално обяви миналия август намерението си да се върне нанай-високото ниво на издръжливост и да се включи в борбата за победа в 24 часа на Льо Ман от 2023 г., за стогодишнината от събитието, срещу най-големите производители в света (Porsche, Audi, Peugeot, Toyota, Ferrari…).

Производителят ще интегрира новата категория GTP, представена досега под името LMDh, и ще приведе в съответствие прототип, проектиран в сътрудничество с италианската компания Dallara (за шасито), за който до момента няма никакви подробности относно двигателя. .

Дизайнът на новия прототип ще запази ДНК-то на марката Той ще заеме стилистични елементи, познати при моделите от актуалната марка и може да бъде открит благодарение на видео, предложено от Cadillac.

Виждаме автомобил с изтегнати линии, чиято предница е оборудвана с осветено лого на Cadillac (ще разберем по-късно дали ще остане ли в окончателната си версия), както и вертикален светлинен подпис, напомнящ този на моделите на марката, докато останалата част от каросерията приема назъбени предни калници, както и голям брой аеродинамични елементи.

Новият Cadillac GTP трябва да направи първите си официални обиколки в състезанието като част от 24-те часа на Дайтона през 2023 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …